Vero: Osakehuoneiston kaupassa kiinteistönvälittäjä vastaa ilmoituksesta ja maksusta

Lidl-kampanja

Osakehuoneiston kaupassa kiinteistönvälittäjä vastaa ilmoituksesta ja maksusta

Varainsiirtoveron perimiseen on velvollinen luovutuksen eli kaupan välittänyt kiinteistönvälittäjä.
Mikäli asunto-osakkeen kaupassa ei käytetä kiinteistönvälittäjää, on ostajan muistettava maksaa varainsiirtovero ja tehtävä varainsiirtoveroilmoitus Verohallinnolle.

Kiinteistön kaupassa ostaja vastaa ilmoituksesta ja maksustaKiinteistönvälittäjän ilmoitusvelvollisuus ei koske kiinteistöjä – kiinteistön kaupassa ilmoituksen antaa ostaja itse. Kiinteistön kauppoja et voi ilmoittaa kiinteistönvälittäjän
ilmoituksella OmaVerossa tai rajapinnan kautta. Kiinteistönvälittäjällä ei ole myöskään velvollisuutta valvoa
varainsiirtoveron maksua kaupantekotilaisuudessa.
Kiinteistön ostajan on itse annettava varainsiirtoveroilmoitus ja maksettava varainsiirtovero ennen kuin
hän hakee lainhuutoa tai kirjaamista. Ostajan on haettava kiinteistölleen lainhuutoa tai kirjaamista Maanmittauslaitokselta 6 kuukauden kuluessa siitä, kun kauppakirja tai muu sopimus on allekirjoitettu. Jotta lainhuuto tai kirjaaminen voidaan tehdä, ostajan on täytynyt ilmoittaa ja maksaa varainsiirtovero Verohallintoon.

Mitä tapahtuu, jos en maksa varainsiirtoveroa?Jos et maksa varainsiirtoveroa kiinteistön tai asunto-osakkeen kaupassa, seuraukset voivat olla seuraavat:
  • Veronkorotus: Jos et maksa varainsiirtoveroa ajoissa, Verohallinto voi määrätä veronkorotuksen. Tämä tarkoittaa, että sinun on maksettava ylimääräinen summa veron päälle.
  • Maksukehotus: Verohallinto lähettää sinulle maksukehotuksen, jossa pyydetään maksamaan varainsiirtovero. Jos et noudata maksukehotusta, se voi johtaa oikeudellisiin toimenpiteisiin.
  • Viivästyskorko: Jos et maksa varainsiirtoveroa ajoissa, sinulle voidaan määrätä viivästyskorkoa.Tämä on lisäkustannus, joka kasvaa ajan myötä.
  • Oikeudelliset seuraamukset: Jos et maksa varainsiirtoveroa, Verohallinto voi ryhtyä oikeudellisiin
toimenpiteisiin, kuten ulosottoon tai velkomuskanteeseen.On siis tärkeää huolehtia varainsiirtoveron maksamisesta ajallaan, jotta vältät ylimääräiset kustannukset ja mahdolliset oikeudelliset ongelmat.


Varainsiirtovero



Lähetä kommentti

0 Kommentit
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ROOF LKV

ROOF LKV

Find Us On Facebook