KATSAUS: Tällaisia asuntoja nyt halutaan ostaa: ”Vaatimukset ovat laskeneet” Markkinakatsaus syyskuu 2024

Lidl kampanja


Tällaisia asuntoja nyt halutaan ostaa: ”Vaatimukset ovat laskeneet”


Markkinakatsaus syyskuu 2024

 Asuntomarkkinat ovat alkaneet elpyä, ja asuntolainahakemusten määrä on kasvanut Aktian mukaan huomattavasti. . Heinäkuussa vanhojen asuntojen hinnat laskivat 2,6 prosenttia koko maassa, ja pääkaupunkiseudulla pudotus oli vielä jyrkempi, 3,3 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Vaikka muualla Suomessa asuntokauppa on jo osoittanut elpymisen merkkejä, pääkaupunkiseudun kehitys on ollut odotettua hitaampaa.

Asuntomarkkinoilla on havaittavissa muutosta: ostajat ovat tarkempia valinnoissaan, ja vaatimukset ovat madaltuneet. Moni etsii edullisempia ja pienempiä asuntoja, mutta ostajien ja myyjien hintanäkemykset eivät aina kohtaa, erityisesti pääkaupunkiseudulla. Suomalaiset eivät enää halua käyttää asumiseen yhtä paljon rahaa kuin aiemmin, ja ovat valmiita hyväksymään pienemmät asunnot.

Asuntojen hinnat nousivat voimakkaasti finanssikriisin jälkeen, ja nyt on käynnissä hintojen korjausliike. Korjausliike on kuitenkin lähestymässä loppuaan. Asuntoja on rakennettu runsaasti viime vuosina, mutta asuntoaloitusten väheneminen voi vähentää ylitarjontaa, mikä tasapainottaa markkinoita.


Talouselämä

Lähetä kommentti

0 Kommentit
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ROOF LKV

ROOF LKV

Find Us On Facebook