Vero: Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys vähennetään suoraan muuten maksettavan veron määrästä. Yleensä työstä saatavat vähennykset pienentävät verotettavaa tuloa ja sitä kautta tuloveroprosentin määrää. Vähennys ilmoitetaan veroilmoituksessa ja myös jo kuluvan verovuoden aikana korjaten voimassa olevaa veroprosenttia.

Aiempina vuosina 2022–2024 kotitalous-, hoiva- ja hoitotöiden vähennysprosentti on ollut 60 % ja remonttityön 40 %. Hallituksen esityksen mukaan ensi vuoden 2025 alusta lähtien kaikkien töiden vähennysprosentti putoaa 35 %:iin lukuun ottamatta öljynlämmityksestä luopumista.

Vähennysten enimmäissumma laskee 1600 euroon. Tänä vuonna kotitalous-, hoiva- ja hoitotöistä on voinut vähentää 3 500 € ja remonttitöistä 2 250 €. Öljylämmityksestä luopuminen säilynee nykyisenä 3 500 €.

Omavastuuosuus nousee 100 €:sta 150 €:oon.

Vähennyksen voi keskittää vain yhdelle puolisolle, jos kuluja on alle maksimin ja halutaan maksaa vain yksi omavastuu. Puolison kanssa voi vähennyksen jakaa esimerkiksi tilanteessa, jossa vähennettävien kulujen enimmäissumma tulee täyteen toisen henkilön osalta. 

Ylen laskuri: Kotitalousvähennyskone

Alla on linkki Ylen laskuriin, jolla voi laskea kuinka paljon enemmän remontin tai siivous- ja hoivapalvelujen ostamisesta jää maksettavaksi, kun tukea leikataan:

Kotitalousvähennyskone


Lähetä kommentti

0 Kommentit
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ROOF LKV

ROOF LKV

Find Us On Facebook